• Hoofdgerechten

Risotto met witte asperges en zalm - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept combineert Anna Meyer witte asperges en zalm met de klassieke risotto. Een perfecte combinatie van smaken en een eenvoudig te bereiden gerecht.

Risotto met witte asperges en zalm

Ingrediënten

  • 200 gram risotto rijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 200 gram witte asperges, in stukjes gesneden
  • 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de kippenbouillon in een pan. Verhit de olijfolie in een andere pan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de risotto toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat de risotto 15 minuten koken. Voeg de asperges toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg de zalm toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Serveer de risotto meteen.

Kooktijd

De totale kooktijd voor dit recept is 25 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Risotto met witte asperges en zalm. Deze combinatie van smaken is een ware traktatie voor je smaakpapillen. De ingrediënten zijn eenvoudig te verkrijgen en het recept is eenvoudig te volgen. Probeer het eens en je zult versteld staan van het resultaat!

Wil je nog meer lekkere recepten? Probeer dan ook eens kaiserschmarrn recept met rozijnen of wrap met ei en spek .

Kooktips

  • Gebruik verse asperges voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra olijfolie toe als de risotto te droog wordt.
  • Gebruik gerookte zalm voor een extra smaakvolle risotto.

Dit heerlijke recept voor risotto met witte asperges en zalm is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Probeer het recept en geniet van de perfecte combinatie van smaken. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat iedereen zal smaken.

Bronnen

Dit artikel is gebaseerd op het recept van Anna Meyer: Risotto met witte asperges en zalm

Meer informatie over risotto: What is risotto?