• Bijgerechten

Vijgenjam maken: een eenvoudig recept

Ingrediëntcalculator

Vijgenjam is een heerlijke zoete jam die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker toetje dat je kunt serveren bij ontbijt, lunch of diner. Met dit eenvoudige recept kun je de lekkerste vijgenjam maken. Volg de stappen en geniet van de heerlijke smaak.

Vijgenjam

Ingrediënten

  • 500 gram vijgen
  • 500 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels appelazijn

Stapsgewijze handleiding

  1. Was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Doe de vijgen in een grote pan en voeg de suiker toe.
  3. Pers de citroenen uit en voeg de sap toe aan de pan.
  4. Voeg de appelazijn toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten koken.
  6. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
  7. Laat de jam afkoelen en doe het in een schone pot.

Kooktijd

Het kookproces duurt ongeveer 30 minuten.

Vijgenjam maken is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder vijgen, suiker en citroensap. Begin met het schillen en snijden van de vijgen. Voeg vervolgens de suiker toe en laat het mengsel een paar uur koken. Als het klaar is, voeg je het citroensap toe en laat je het afkoelen. Je kunt de jam vervolgens op smaak brengen met kaneel, kruidnagel of andere kruiden.

Als je de jam hebt gemaakt, kun je deze serveren met verschillende gerechten. Probeer bijvoorbeeld spek bakken in water of recepten lidl nl ovenschotel met vijgenjam. Je kunt ook een lekkere vijgenjamtaart maken of de jam gebruiken als topping op ijs of yoghurt.

Kooktips

  • Gebruik verse vijgen voor het beste resultaat.
  • Voeg meer of minder suiker toe naar smaak.
  • Gebruik een lepel om de jam te proeven en voeg eventueel meer citroensap toe.

Auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Conclusie

Met dit eenvoudige recept kun je de lekkerste vijgenjam maken. Volg de stappen en geniet van de heerlijke smaak. Vergeet niet om de kooktips te volgen voor het beste resultaat.

vijgenjam

Bronnen

Meer informatie over het maken van vijgenjam: