• Bakrecepten

Pompoentaart maken: recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Pompoentaart is een heerlijke, traditionele taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met dit recept van Anna Meyer maak je een perfecte pompoentaart. Volg de stap-voor-stap instructies en tips en je hebt binnen een uur een heerlijke pompoentaart.

Pumpkin pie (pompoentaart)

Ingrediënten

  • 1 kop bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kop koude boter
  • 1/4 kop koud water
  • 2 kopjes pompoenpuree
  • 1 kop suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 1/2 kop melk

Instructies

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het in een ingevette taartvorm. Bak het deeg 10 minuten in de oven.

Vulling

Meng de pompoenpuree, suiker, kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder in een kom. Voeg de eieren en melk toe en mix het geheel tot een glad mengsel. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart nog eens 40 minuten in de oven.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor pompoentaart. Deze taart is gemaakt met een bodem van koekjes, gevuld met een romige pompoenvulling en afgemaakt met een topping van kruimels. Het is een heerlijke taart die perfect is voor een feestelijke gelegenheid.

Het recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke taart die iedereen zal smaken. Probeer het recept van Anna Meyer en maak deze heerlijke pompoentaart. Je kunt ook andere gerechten maken zoals mosterd dille saus zalm of gevulde eend uit de oven .

Tips

  • Gebruik voor de vulling verse pompoenpuree in plaats van uit blik.
  • Voeg wat extra kaneel toe voor een extra kruidige smaak.
  • Gebruik een kleinere taartvorm voor een dikkere taart.

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor deze pompoentaart is ongeveer 50 minuten.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer maak je een heerlijke pompoentaart. Volg de stap-voor-stap instructies en tips en je hebt binnen een uur een perfecte pompoentaart. Vergeet niet om de ingrediënten en de bereidingstijd in acht te nemen.

Bewaren via Pinterest glutenvrije & lactosevrije pumpkin pie

Voor meer informatie over het maken van pompoentaart, bekijk deze BBC Good Food-pompoentaart en deze The Spruce Eats-pompoentaart .