• Lunch

Piadina Caprese - Een heerlijke Italiaanse snack

Ingrediëntcalculator

Piadina Caprese is een heerlijke Italiaanse snack die je in een mum van tijd klaar hebt. Deze snack is een combinatie van een knapperig gebakken piadina, een Italiaanse plattebrood, en een heerlijke kaas-tomatensalade. Volg de stappen van dit recept en geniet van deze heerlijke snack!

Piadina caprese

Ingrediënten

  • 2 piadina's
  • 100 gram mozzarella
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de tomaten in plakjes. Meng de mozzarella, tomaten, olijfolie, balsamicoazijn, oregano, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.

Piadina Caprese is een heerlijke Italiaanse snack die gemaakt wordt van dunne, plakkerige deeg. Het wordt gevuld met kaas, tomaat, basilicum en olijfolie. Het is een heerlijke snack die je kunt eten als lunch of als tussendoortje. Probeer het eens met een prei kerrie schotel maggie of een smoothie met aardbei en banaan !

Leg de piadina's op een bakplaat en verdeel de kaas-tomatensalade erover. Bak de piadina's in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de piadina's goudbruin zijn.

Haal de piadina's uit de oven en serveer ze direct. Geniet van deze heerlijke snack!

Kooktips

  • Je kunt de piadina's ook in een koekenpan bakken.
  • Vervang de mozzarella door een andere kaas naar keuze.
  • Voeg wat verse basilicum toe aan de salade voor extra smaak.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10-15 minuten

Dit recept voor Piadina Caprese is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke Italiaanse snack!