• Hoofdgerechten

Pasteitjes met stoofvlees - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een heerlijk recept voor pasteitjes met stoofvlees, dan ben je bij Anna Meyer aan het juiste adres. Anna Meyer is een Nederlandse chef-kok die bekend staat om haar heerlijke recepten. In dit artikel leer je hoe je pasteitjes met stoofvlees kunt maken volgens het recept van Anna Meyer.

Pasteitjes met stoofvlees

Ingrediënten

  • 500 gram runderstoofvlees
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Worcestersaus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het runderstoofvlees toe en bak het tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de tomatenblokjes en kidneybonen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Verdeel het bladerdeeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een ronde plak. Verdeel het stoofvlees over de plakken bladerdeeg en vouw de plakken dicht. Bestrijk de pasteitjes met het geklopte ei. Bak de pasteitjes in de oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor pasteitjes met stoofvlees. Deze pasteitjes zijn een perfecte combinatie van smaak en textuur. Het stoofvlees is sappig en smaakvol, terwijl de pasteitjes een knapperige bite hebben. Het is een gerecht dat iedereen zal waarderen.

Als je op zoek bent naar een ander lekker recept, dan kun je ook eens kijken naar millionaires shortbread yvette van boven of groene asperges oven zalm . Beide zijn heerlijke gerechten die je eenvoudig thuis kunt maken.

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Tips

  • Je kunt de pasteitjes ook in de airfryer bakken. Bak ze dan gedurende 15 minuten op 180 graden Celsius.
  • Je kunt de pasteitjes ook invriezen. Laat ze dan eerst afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.
  • Je kunt het stoofvlees ook vervangen door kip of varkensvlees.

Conclusie

Met dit recept van Anna Meyer kun je eenvoudig pasteitjes met stoofvlees maken. Volg de stappen en geniet van een heerlijke maaltijd. Wil je meer recepten van Anna Meyer proberen? Kijk dan eens op Anna Meyer of Kookidee .