• Bakrecepten

Oranje Koeken Recept - Eenvoudig en lekker!

Ingrediëntcalculator

Oranje koeken zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze koeken zijn lekker zoet en hebben een heerlijke oranje smaak. Met dit recept van chef-kok Anna Meyer kun je deze heerlijke koeken gemakkelijk thuis maken. Volg de stappen en geniet van deze lekkernij!

Oranje koeken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en rozijnen in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot een glad deeg. Voeg de eieren, vanille extract, oranjebloesemwater en citroensap toe en kneed het deeg nogmaals. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een koekvormpje koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten. Laat de koekjes afkoelen en geniet van deze heerlijke oranje koeken!

Oranje koeken zijn eenvoudig en lekker! Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke oranje koek maken. De ingrediënten zijn eenvoudig en je hebt er niet veel van nodig. De koeken zijn perfect als tussendoortje of als toetje. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke oranje koeken!

Voor het recept heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels bakpoeder
- 2 eetlepels oranje rasp
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels vanille extract

Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg uit en snijd er koekjes uit. Bak de koekjes in een oven op 180 graden gedurende 10-15 minuten. Laat de koeken afkoelen en geniet ervan!

Probeer ook eens andere lekkere recepten zoals hoe lang risotto bewaren of honig lente ui soep .

Tips

  • Voeg wat extra suiker toe als je de koeken wat zoeter wilt maken.
  • Vervang de rozijnen door andere vruchten zoals abrikozen of kersen.
  • Voeg wat extra kaneel toe als je van een kaneel smaak houdt.

Conclusie

Met dit recept van chef-kok Anna Meyer kun je gemakkelijk thuis oranje koeken maken. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke traktatie. Voeg wat extra suiker toe als je de koeken wat zoeter wilt maken en vervang de rozijnen door andere vruchten zoals abrikozen of kersen. Voeg wat extra kaneel toe als je van een kaneel smaak houdt. Geniet van deze heerlijke oranje koeken!

Oranje koeken

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes