• Voorgerechten

Tomaten-Crèmesoep - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Tomaten-Crèmesoep is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten kunt maken. Deze Tomaten-Crèmesoep recept is van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Probeer het vandaag nog en geniet van de heerlijke smaak!

Tomaten-crèmesoep

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 200 ml slagroom

Instructies

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, tomatenpuree, basilicum, suiker, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het 10 minuten koken. Voeg de slagroom toe en laat het nog 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde crèmesoep. Serveer de soep met wat extra basilicum en wat stukjes brood.

Tomaten-Crèmesoep is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een heerlijke, romige soep die perfect is voor een koude winteravond. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Probeer ook eens de gegrilde paprika tomaat soep of de risotto met venkel en vis voor een andere smaakervaring.

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

Kooktips

  • Gebruik verse basilicum voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra peper toe als je van pittige soep houdt.
  • Vervang de slagroom door kokosmelk voor een veganistische versie.

Tomaten-Crèmesoep is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Probeer deze heerlijke Tomaten-Crèmesoep recept van Anna Meyer en geniet van de heerlijke smaak!

Bronnen: Anna Meyer, All Recipes