• Hoofdgerechten

Gehaktschotel met hete bliksem - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Gehaktschotel met hete bliksem is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat heerlijk smaakt en dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel leggen we uit hoe je deze heerlijke gehaktschotel met hete bliksem kunt maken.

Gehaktschotel met hete bliksem

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje kidneybonen
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 gram geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, maïs, kidneybonen en kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor gehaktschotel met hete bliksem. Deze smakelijke maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een geweldige manier om de week mee te beginnen. De ingrediënten zijn eenvoudig te vinden en de bereidingstijd is slechts een half uur. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Als je na de gehaktschotel met hete bliksem nog wat tijd over hebt, kun je een makkelijk toetje maken met aardbeien of een cake met banaan en appel. Klik hier voor het recept van een makkelijk toetje met aardbeien en hier voor het recept van een cake met banaan en appel.

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de gehaktschotel in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de gehaktschotel met hete bliksem met rijst of aardappelpuree.

Tips

  • Vervang de gehakt door kip of vegetarisch gehakt.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor een vegetarische variant.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Conclusie

Gehaktschotel met hete bliksem is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke gehaktschotel met hete bliksem.

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver