• Lunch

Vegetarische Noedelsoep - Een heerlijke maaltijd in een handomdraai

Ingrediëntcalculator

Vegetarische noedelsoep is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel laat chef Anna Meyer je zien hoe je deze heerlijke vegetarische noedelsoep kunt maken.

Noedelsoep vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram noedels
  • 1 blikje mais (400 gram)
  • 1 blikje kidneybonen (400 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten. Voeg de oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de mais, kidneybonen, citroensap en peterselie toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer de soep met wat extra peterselie.

Vegetarische Noedelsoep is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een gezonde en smakelijke optie voor vegetariërs en voor iedereen die gezond wil eten. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Je kunt het ook variëren door er andere groenten aan toe te voegen. Probeer ook eens kipfilet bakken met jus of bloemkool bakken met ei voor een extra smaakvolle maaltijd.

Kooktijd

De kooktijd voor deze vegetarische noedelsoep is ongeveer 20 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de mais en kidneybonen door andere groenten naar keuze.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaak.

Conclusie

Vegetarische noedelsoep is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Probeer deze heerlijke vegetarische noedelsoep van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.