• Bakrecepten

Monchou Taart Recept - Maak de Perfecte Monchou Taart

Ingrediëntcalculator

Monchou taart is een heerlijke Nederlandse traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige, romige taart met een laagje Monchou op de bovenkant. Met ons recept voor Monchou taart kun je de perfecte Monchou taart maken. We hebben alle ingrediënten, kooktijden en tips voor je klaar.

Monchou taart

Ingrediënten voor Monchou Taart

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 200 gram Monchou
  • 2 eetlepels poedersuiker

Instructies voor Monchou Taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen. Klop de suiker en eieren in een kom tot een luchtige massa. Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe en mix het tot een glad beslag. Voeg het afgekoelde boter toe en mix het nogmaals. Vet een springvorm in en giet het beslag erin. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen. Verwarm de Monchou in een pannetje en giet het over de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer.

Monchou taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een luchtige, romige taart met een laagje Monchou en een knapperige bodem. Met dit recept kun je de perfecte Monchou taart maken.

Je begint met het maken van de bodem. Meng bloem, suiker, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en druk het uit in een taartvorm. Bak de bodem in de oven tot hij goudbruin is.

Vervolgens maak je de vulling. Meng Monchou, slagroom, suiker en vanille extract in een kom. Voeg een paar druppels citroensap toe en roer alles goed door elkaar. Giet de vulling in de taartvorm en bak de taart nog een keer in de oven.

Als laatste maak je de topping. Je kunt kiezen uit chocolade ganache met melk of aardappel met creme fraiche . Verdeel de topping over de taart en laat de taart afkoelen. Serveer de Monchou taart met een bolletje vanille ijs en geniet van je zelfgemaakte traktatie!

Kooktijden voor Monchou Taart

  • Bakken: 25 minuten
  • Afkoelen: 10 minuten

Tips voor Monchou Taart

  • Gebruik verse Monchou voor de beste smaak.
  • Gebruik een goede kwaliteit boter voor een luchtige taart.
  • Laat de taart afkoelen voordat je de Monchou erover giet.

Met ons recept voor Monchou taart kun je de perfecte Monchou taart maken. Volg de instructies en tips en je zult een heerlijke taart maken. Vergeet niet om de taart te bestrooien met poedersuiker voordat je het serveert. Geniet van je Monchou taart!

Monchou taart

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer , een Nederlandse chef-kok.