• Bakrecepten

Bananenbrood met Appel en Rozijnen - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Bananenbrood met appel en rozijnen is een heerlijk gebakken brood dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en gezond ontbijt of snack. Met dit recept kun je een heerlijk bananenbrood maken dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Volg de stappen en geniet van een heerlijk gebakken brood.

Bananenbrood met appel en rozijnen

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 1 appel, geraspt
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 1 kopje bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje honing

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met wat olijfolie.

Stap 1: Meng de bananen

Meng de bananen in een kom met een vork tot een gladde massa. Voeg de geraspte appel, rozijnen, bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe en meng alles goed door elkaar.

Bananenbrood met appel en rozijnen is een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gezond en lekker ontbijt of tussendoortje. Het is ook een goede manier om overrijpe bananen te gebruiken. Je kunt het bananenbrood met appel en rozijnen op verschillende manieren variëren. Probeer bijvoorbeeld eens pangasiusfilet met rijst en boontjes of wraps met ham en kruidenkaas .

Stap 2: Voeg de olie en honing toe

Voeg de olijfolie en honing toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Bak het bananenbrood

Giet het bananenbroodbeslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in de oven gedurende 40-45 minuten. Controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tips

  • Je kunt het bananenbrood ook met noten, chocolade of andere ingrediënten variëren.
  • Je kunt het bananenbrood ook invriezen en later opwarmen.

Met dit recept kun je een heerlijk bananenbrood maken dat je helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Volg de stappen en geniet van een heerlijk gebakken brood. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Bananenbrood met appel

Bronnen: BBC Good Food , The Spruce Eats