• Hoofdgerechten

Gezonde Mac and Cheese met Bloemkool - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Mac and cheese is een klassieker die iedereen kent en waar iedereen van houdt. Maar het kan ook gezond zijn! Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, heeft een gezonde versie van deze klassieker gemaakt met bloemkool. Deze heerlijke maaltijd is een perfecte combinatie van smaak en gezondheid.

Gezonde mac and cheese met bloemkool

Ingrediënten

  • 1 kop bloemkool, in kleine stukjes gesneden
  • 1 kop macaroni
  • 1 kop geraspte kaas
  • 1/2 kop melk
  • 1/4 kop boter
  • 1/4 kop bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Instructies

Stap 1: Kook de macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bloemkool toe aan het kookwater en kook tot de macaroni gaar is. Giet af en zet opzij.

Stap 2: Maak de kaassaus

Verwarm de melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Anna Meyer heeft een heerlijke gezonde mac and cheese met bloemkool gecreëerd. Deze mac and cheese is een perfecte combinatie van smaak en gezondheid. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal waarderen. Probeer het vandaag nog!

Als je deze mac and cheese met bloemkool serveert, kun je er een lekker voorgerecht bij serveren, zoals voorgerecht met groene asperges . Of wat dacht je van wat is lekker bij karbonade ?

Stap 3: Vermeng de ingrediënten

Giet de macaroni en bloemkool in een ovenschaal. Giet de kaassaus over de macaroni en bloemkool en meng goed. Bestrooi met extra geraspte kaas.

Stap 4: Bak de mac and cheese

Verwarm de oven voor op 350°F. Bak de mac and cheese gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen en serveer.

Bewaren via Pinterest

Tips

  • Voor extra smaak kun je ook wat knoflookpoeder, paprikapoeder of kruiden toevoegen.
  • Voor een extra knapperige bovenkant kun je wat extra geraspte kaas of paneermeel toevoegen.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals broccoli, paprika of courgette.

Conclusie

Met deze gezonde mac and cheese met bloemkool van Anna Meyer kun je genieten van een heerlijke maaltijd zonder je schuldig te voelen. Probeer deze versie van de klassieke mac and cheese en geniet van de smaak en gezondheid!

Gezonde mac and cheese

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes