• Voorgerechten

Aspergemousse in een glaasje - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Aspergemousse in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met gemak kunt maken. Dit recept is van de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stappen en je hebt een heerlijk gerecht dat je met je familie en vrienden kunt delen.

Aspergemousse in een glaasje

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 2 eieren
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 liter melk
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze

Stap 1: Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout gedurende 10 minuten. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2: Klop de eieren in een kom en voeg de boter, bloem, melk, kaas, zout en peper toe. Roer goed tot een glad mengsel.

Aspergemousse in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig recept van Anna Meyer. Het is een lekker en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een diner of als tussendoortje. Je kunt het serveren met een salade met burrata en vijgen salade met burrata en vijgen of met een chocoladesaus maken zonder room chocoladesaus maken zonder room . Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke aspergemousse in een glaasje!

Stap 3: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met wat boter.

Stap 4: Leg de asperges in de ovenschaal en giet het eimengsel erover. Bak gedurende 15 minuten in de oven.

asperge_mousse

Stap 5: Serveer de aspergemousse in een glaasje en garneer met wat geraspte kaas.

Kooktips

  • Gebruik verse asperges voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kaas toe als je van kaas houdt.
  • Vervang de melk door sojamelk als je een veganistisch gerecht wilt maken.

Conclusie

Aspergemousse in een glaasje is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met gemak kunt maken. Volg de stappen en je hebt een heerlijk gerecht dat je met je familie en vrienden kunt delen. Probeer dit recept van Anna Meyer vandaag nog!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.