• Hapjes en snacks

Heerlijke Bruschetta met Rode Biet en Geitenkaas

Ingrediëntcalculator

Probeer deze. Een simpele maar smaakvolle combinatie die je in een mum van tijd op tafel hebt.

Deze is een simpele maar smaakvolle combinatie die je in een mum van tijd op tafel hebt. De rode biet geeft de Bruschetta een mooie kleur en de geitenkaas maakt het helemaal af. Dit recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Bruschetta rode biet en geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel tijm
  • 4 sneetjes brood
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ovenschaal en voeg de olijfolie, knoflook, balsamicoazijn, honing, mosterd en tijm toe. Roer alles goed door elkaar en zet de schaal in de oven. Bak de rode bieten in ongeveer 20 minuten gaar.

Verwarm ondertussen een grillpan en leg de sneetjes brood erin. Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Haal de rode bieten uit de oven en verdeel de geitenkaas erover. Breng op smaak met peper en zout.

Heerlijke Bruschetta met Rode Biet en Geitenkaas is een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. De rode biet geeft de Bruschetta een heerlijke zoete smaak, terwijl de geitenkaas een romige textuur geeft. Deze Bruschetta is een perfecte snack voor een avondje thuis of als voorgerecht bij een diner. Probeer ook eens saus indikken zonder maizena of gepofte aardappel met kip als bijgerecht.

Verdeel de Bruschetta over de borden en garneer met wat verse tijm. Serveer de Bruschetta meteen.

Kooktips

  • Je kunt de Bruschetta ook met andere groenten maken, zoals courgette of paprika.
  • Vervang de geitenkaas door feta of ricotta.
  • Gebruik in plaats van olijfolie ook eens walnotenolie.

Conclusie

Met deze heb je in een mum van tijd een smaakvolle maaltijd op tafel. De combinatie van de rode biet en de geitenkaas is een ware smaaksensatie. Probeer ook eens andere groenten of kaassoorten voor een andere smaak.

Bewaren via Pinterest bruschetta met geitenkaas en rode biet

Heb je dit recept geprobeerd? Laat dan hieronder een reactie achter. Wil je meer recepten van Anna Meyer? Kijk dan hier voor meer inspiratie.