• Nagerechten

Crepe Suzette - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Crepe Suzette is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. De Franse klassieker is een favoriet van veel mensen en het is een geweldige manier om je gasten te verrassen. Volg de stappen van Anna Meyer om deze heerlijke Crepe Suzette te bereiden.

Crepe Suzette

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 kopje melk
  • 1 kopje bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 kopje suiker
  • 1/4 kopje Grand Marnier
  • 1/4 kopje sinaasappelsap
  • 1/4 kopje citroensap
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

Begin met het maken van de crepes. Klop de eieren in een kom en voeg de melk, bloem, boter en zout toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat. Laat het beslag een half uur rusten. Verwarm een koekenpan en voeg een klein beetje boter toe. Giet een klein beetje beslag in de pan en bak de crepe aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit proces totdat alle crepes klaar zijn.

Crepe Suzette is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een klassiek Frans gerecht dat bestaat uit pannenkoeken met een saus van sinaasappelsap, Grand Marnier en boter. Het is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Als je meer recepten met gehakt en spinazie wilt proberen, kun je hier kijken. Als je wilt weten hoe je Amerikaanse appeltaart met dakje kunt bewaren, kun je hier kijken.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de twee eetlepels boter in een ovenschaal. Voeg de suiker, Grand Marnier, sinaasappelsap en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar. Leg de crepes in de ovenschaal en bak ze in de oven gedurende 10 minuten. Haal de schaal uit de oven en serveer de Crepe Suzette direct.

Tips van Anna Meyer

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra suiker toe als je de Crepe Suzette zoeter wilt maken.
  • Gebruik een kleine koekenpan om de crepes te bakken.
  • Voeg wat extra Grand Marnier toe als je een sterkere smaak wilt.

Conclusie

Crepe Suzette is een heerlijk dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stappen van Anna Meyer om deze Franse klassieker te bereiden. Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat en voeg wat extra suiker toe als je de Crepe Suzette zoeter wilt maken. Vergeet ook niet om een kleine koekenpan te gebruiken om de crepes te bakken en voeg wat extra Grand Marnier toe als je een sterkere smaak wilt.

crepes-suzette

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij heeft jarenlange ervaring in het bereiden van Franse gerechten. Volg haar stappen om deze heerlijke Crepe Suzette te bereiden.