• Hoofdgerechten

Knolselderij Ovenschotel - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Knolselderij is een heerlijk ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de Nederlandse keuken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit artikel deelt chef-kok Anna Meyer een heerlijk recept voor knolselderij ovenschotel. Een eenvoudig recept met een heerlijke smaak. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke ovenschotel.

Knolselderij ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 knolselderijen, in plakjes gesneden
  • 2 uien, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 g feta, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.

Knolselderij Ovenschotel is een heerlijk recept van Anna Meyer. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Je kunt het ook maken als je gasten hebt. Probeer het eens!

Wil je nog meer lekkere recepten van Anna Meyer? Probeer dan ook eens brenda kookt aardbeien tiramisu of lekker en simpel flammkuchen .

Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de knolselderij-uienmengeling over een ovenschaal en strooi de feta en pijnboompitten erover. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

Tips

  • Vervang de feta door geitenkaas voor een vegetarische variant.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals paprika, courgette of aubergine.
  • Vervang de pijnboompitten door walnoten of amandelen.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Conclusie

Knolselderij ovenschotel is een heerlijk en eenvoudig recept dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een veelzijdig gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke ovenschotel.

knolselderij ovenschotel

Voor meer informatie over knolselderij en andere recepten, bezoek de volgende websites: AH.nl en Kookjijmetanna.nl .