• Hoofdgerechten

Boontjes Sajoer met Kipspies - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Boontjes sajoer met kipspies is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht in Indonesië en wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht. Het is een lekker en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit artikel geven we je het recept van Anna Meyer voor boontjes sajoer met kipspies.

Boontjes sajoer met kipspies

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 200 gram boontjes, gewassen en gesneden
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels geroosterde pinda's
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Boontjes Sajoer met Kipspies. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Je kunt het gerecht ook gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak.

Het recept is eenvoudig te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Je kunt het gerecht ook gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Probeer bijvoorbeeld eens gember met citroen afvallen of wat voor appels in appeltaart toe te voegen.

Het is een heerlijk recept dat je zeker eens moet proberen. Je zult versteld staan van de smaak. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van Boontjes Sajoer met Kipspies!

Verwarm de olie in een wok of grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de ketjap manis, tomatenpuree, sambal oelek en boontjes toe en bak dit gedurende 5 minuten. Voeg de kip toe en bak dit nog 5 minuten. Voeg de pindakaas, geraspte kokos, geroosterde pinda's en fijngehakte koriander toe en bak dit nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de boontjes sajoer met kipspies met rijst of stokbrood. Eet smakelijk!

Kooktijd

Kooktijd: 30 minuten

boontjes-sajoer-met-kipspies_V

Tips

  • Vervang de kipfilet door kipdrumsticks of kipburgers.
  • Vervang de boontjes door andere groenten zoals paprika, wortelen of courgette.
  • Vervang de pindakaas door notenpasta of tahin.
  • Vervang de geraspte kokos door geraspte amandelen of walnoten.

Conclusie

Boontjes sajoer met kipspies is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in slechts 30 minuten klaar hebt. Het is een populair gerecht in Indonesië en wordt vaak gegeten als lunch of als bijgerecht. Probeer het recept van Anna Meyer voor boontjes sajoer met kipspies en geniet van een heerlijk en gezond gerecht.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.