• Hoofdgerechten

Vegetarische Enchiladas - Een heerlijk recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegetarische enchiladas zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze vegetarische versie is een lekker en gezond alternatief voor de klassieke enchiladas. Het recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is een echte aanrader. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een smakelijk gerecht.

Vegetarische enchiladas

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 8 tortilla's
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 blikje enchiladasaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika, maïs, kidneybonen, tomatenpuree, komijnpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, oregano, cayennepeper, zout en peper toe en bak dit 5 minuten. Verdeel het mengsel over 8 tortilla's en rol deze op. Leg de tortilla's in een ovenschaal en giet de enchiladasaus erover. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de ovenschaal in de oven. Bak de enchiladas in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer de enchiladas met een salade.

Vegetarische Enchiladas - Een heerlijk recept van Anna Meyer is een heerlijke manier om vegetarische gerechten te maken. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekker gerecht dat je met je familie en vrienden kunt delen. Het is een gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt maken, zoals gesneden mango, guacamole, knoflook, uien, paprika, tomaten en kaas. Al deze ingrediënten kun je gesneden mango bewaren koelkast en guacamole recept met knoflook maken. Het is een heerlijk gerecht dat je met veel plezier kunt eten.

Tips

  • Vervang de kidneybonen door zwarte bonen of kikkererwten.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals courgette, aubergine of spinazie.
  • Gebruik in plaats van geraspte kaas geraspte geitenkaas of feta.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Conclusie

Vegetarische enchiladas zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een smakelijk gerecht. Voeg wat extra groenten toe voor een gezondere versie en gebruik geraspte geitenkaas of feta voor een extra smaakvolle variant.

Bronnen

Anna Meyer, Vegetarische Enchiladas, Anna Meyer, 2020
Vegetarische Enchiladas, Allerhande, 2020