• Bakrecepten

Cheesecake met Appel en Kaneel - Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Cheesecake met appel en kaneel is een heerlijke combinatie van zoet en kruidig. Deze cheesecake is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Het recept is ontwikkeld door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Volg de stappen in dit recept en je hebt binnen een uur een heerlijke cheesecake met appel en kaneel.

Cheesecake met appel en kaneel

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen.

Cheesecake met Appel en Kaneel - Recept van Anna Meyer is een heerlijk en eenvoudig dessert dat iedereen kan maken. Het is een perfecte combinatie van zoete appel, romige kaas en kaneel. Het is een geweldige manier om een speciale traktatie te maken voor een speciale gelegenheid. Probeer het recept van Anna Meyer en je zult niet teleurgesteld zijn!

Het is eenvoudig om dit heerlijke dessert te maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder appel, kaneel, boter, suiker, bloem, eieren, roomkaas en citroensap. Begin met het maken van de bodem door de boter, suiker en bloem te mengen. Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel goed. Voeg dan de appel, kaneel en citroensap toe en meng het geheel goed.

Vervolgens kun je de roomkaas toevoegen en het geheel goed mengen. Giet het mengsel in een ingevette bakvorm en bak het in de oven totdat het gaar is. Laat het afkoelen en serveer het met een lekkere topping. Probeer ook eens pannenkoeken & grill de beslagkom of aardappel-preisoep ah als bijgerecht.

Meng de roomkaas, suiker, eieren, bloem, citroensap en vanille extract in een kom. Roer het mengsel goed door elkaar. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de appelstukjes toe aan het mengsel en roer goed door. Voeg de kaneel toe en roer nogmaals goed door.

Giet het mengsel over de bodem en bak de cheesecake in de oven gedurende 40 minuten. Laat de cheesecake afkoelen en zet deze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer de cheesecake met appel en kaneel met wat slagroom of ijs.

Tips

  • Gebruik voor dit recept een springvorm van 20 cm.
  • Gebruik voor de bodem zoete koekjes zoals digestive koekjes.
  • Gebruik voor de vulling roomkaas met een lage vetgehalte.
  • Gebruik voor de topping slagroom of ijs.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten

Conclusie

Cheesecake met appel en kaneel is een heerlijke combinatie van zoet en kruidig. Volg de stappen in dit recept en je hebt binnen een uur een heerlijke cheesecake met appel en kaneel. Vergeet niet om de cheesecake minimaal 2 uur in de koelkast te zetten voordat je deze serveert.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.