• Hoofdgerechten

Ovenschotel met Hutspot - Een heerlijke Nederlandse klassieker

Ingrediëntcalculator

Ovenschotel met hutspot is een klassieke Nederlandse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Deze heerlijke ovenschotel is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Ovenschotel met hutspot

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gram wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en roer tot het een glad mengsel is. Voeg de aardappelen, wortelen, peterselie, bieslook en dille toe en roer goed. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Ovenschotel met Hutspot is een heerlijke Nederlandse klassieker. Deze ovenschotel is gemaakt van aardappelen, wortelen, uien en spek. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Probeer ook eens gevulde avocado met zalm of havermout muffin zonder banaan als je iets anders wilt proberen.

Giet het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel gedurende 30 minuten. Serveer de ovenschotel met hutspot warm met een salade.

Tips

  • Voor een extra smaakvolle ovenschotel, voeg wat geraspte kaas toe voordat je de schaal in de oven zet.
  • Voor een knapperige ovenschotel, voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voordat je de schaal in de oven zet.
  • Voor een vegetarische ovenschotel, vervang de kippenbouillon door groentebouillon.

Conclusie

Ovenschotel met hutspot is een heerlijke Nederlandse klassieker die iedereen kan maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer deze ovenschotel met hutspot voor een smakelijke maaltijd die iedereen zal waarderen.

hutspot-ovenschotel

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food