• Bakrecepten

Recept voor Bokkenpootjestaart van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Bokkenpootjestaart is een heerlijke, traditionele Nederlandse taart die al generaties lang wordt gemaakt. De taart is gemaakt van een luchtige biscuitbodem, gevuld met een romige vulling van slagroom en kersen. De taart wordt afgewerkt met een laagje glazuur en versierd met kersen. Met dit recept van Anna Meyer maak je eenvoudig een heerlijke Bokkenpootjestaart.

Bokkenpootjestaart

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram kersen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels cacao

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en voeg de suiker toe. Klop de eieren los en voeg deze toe aan het boter-suikermengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille-extract toe en mix alles goed door elkaar. Vet een springvorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Bokkenpootjestaart. Deze taart is gemaakt met een basis van kip en ei in bladerdeeg muffinvorm . De kip wordt gekruid met kruiden en specerijen en vervolgens gebakken in de oven. Daarna wordt het geserveerd met een saus van roomkaas, mayonaise en kruiden. De Bokkenpootjestaart is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Verdeel de slagroom over de taartbodem. Verdeel de kersen over de taart. Meng de cacao met 2 eetlepels water en giet dit over de taart. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Kooktips

  • Gebruik voor de taartbodem verse ingrediënten.
  • Gebruik voor de vulling verse kersen.
  • Gebruik voor de glazuur een goede kwaliteit cacao.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Met dit recept van Anna Meyer maak je eenvoudig een heerlijke Bokkenpootjestaart. Volg de stappen en gebruik de juiste ingrediënten en kooktips om de taart in een mum van tijd te maken. Geniet van deze heerlijke taart!

Kooktijd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Opstijftijd: 2 uur

Bewaren via Pinterest bokkenpootjesstaart

Schema Markup

Bronnen: AH.nl, Smulweb.nl