• Hoofdgerechten

Vegan Plaattaart met Groenten - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegan plaattaart met groenten is een heerlijk en gezond recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor veganisten en vegetariërs, maar ook voor iedereen die gezond wil eten. Het recept is bedacht door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is een echte aanrader.

Vegan plaattaart met groenten

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram plantaardige olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram courgette, in plakjes
  • 200 gram paprika, in plakjes
  • 200 gram tomaten, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
  • 2 eetlepels verse oregano, gehakt
  • 2 eetlepels verse tijm, gehakt
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, gehakt
  • 2 eetlepels verse salie, gehakt
  • 2 eetlepels verse dragon, gehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
  • 2 eetlepels verse oregano, gehakt
  • 2 eetlepels verse tijm, gehakt
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, gehakt
  • 2 eetlepels verse salie, gehakt
  • 2 eetlepels verse dragon, gehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, gehakt
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • 2 eetlepels verse dille, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de bloem, bakpoeder, zout en plantaardige olie in een kom. Voeg de plantaardige melk toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een springvorm met het deeg. Bak het deeg in de oven gedurende 10 minuten.

Vegan Plaattaart met Groenten is een heerlijk recept van Anna Meyer. Deze plaattaart is een perfecte maaltijd voor veganisten en vegetariërs. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een maaltijd. Het is gemaakt met verschillende groenten, zoals paprika, courgette, aubergine en champignons. De plaattaart is ook gevuld met vegan kaas en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Probeer het eens met een mango avocado salade met limoenvinaigrette of gezonde bounty met dadels .

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de champignons, courgette, paprika en tomaten toe en bak gedurende 10 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog 5 minuten. Voeg de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, sojasaus, sesamolie, honing, mosterd, tomatenpuree en geraspte kaas toe en bak nog 5 minuten.

Giet het groentemengsel in de springvorm en bak de plaattaart gedurende 25 minuten in de oven. Laat de plaattaart afkoelen en serveer warm.

Tips

  • Je kunt de plaattaart ook met andere groenten maken, zoals aubergine, paprika, courgette, spinazie, champignons, paprika, tomaat, wortel, prei, ui, knoflook, etc.
  • Je kunt ook andere kruiden gebruiken, zoals oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, salie, dragon, bieslook, koriander, munt, dille, peterselie, etc.
  • Je kunt ook andere sauzen gebruiken, zoals sojasaus, sesamolie, honing, mosterd, tomatenpuree, etc.

Conclusie

Vegan plaattaart met groenten is een heerlijk en gezond recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor veganisten en vegetariërs, maar ook voor iedereen die gezond wil eten. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

Bewaren via Pinterest Plaattaart met groenten

Bronnen: Anna Meyer, BBC Good Food , The Spruce Eats