• Hoofdgerechten

Biet Wellington - Een heerlijk vegetarisch gerecht

Ingrediëntcalculator

Vegetarische gerechten zijn een geweldige manier om je maaltijden te variëren.

Biet wellington

Ingrediënten

  • 2 grote bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gram champignons, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 200 gram spinazie, fijngesneden
  • 200 gram feta, fijngesneden
  • 200 gram bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt

Instructies

Stap 1: Bereid de bieten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de bieten in de oven gedurende 20 minuten. Laat afkoelen.

Biet Wellington is een heerlijk vegetarisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van gebakken bieten, gekruide champignons en een knapperig bladerdeeg. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Serveer het met een salade groene asperges avocado of een paprika's roosteren en bewaren voor een heerlijke maaltijd.

Stap 2: Bereid de vulling

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, champignons, tomatenpuree, balsamicoazijn, oregano, basilicum en peterselie toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de feta toe en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.

Stap 3: Verzamel de ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de plakjes biet op het bakpapier. Verdeel de vulling over de bieten. Leg het tweede vel bakpapier over de bieten. Leg het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan. Bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei.

Stap 4: Bak de Biet Wellington

Bak de Biet Wellington gedurende 25 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer.

Tips

  • Je kunt de Biet Wellington ook invriezen. Laat de Biet Wellington afkoelen en verpak in aluminiumfolie. Bewaar in de vriezer tot maximaal 3 maanden.
  • Je kunt de Biet Wellington ook met andere groenten maken. Probeer bijvoorbeeld courgette, paprika of aubergine.

Conclusie

Biet Wellington is een heerlijk vegetarisch gerecht dat je zeker zal verrassen. Volg onze stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijk diner. Vergeet niet om de Biet Wellington te serveren met een salade of groenten.

Bewaren via Pinterest beet wellington

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in vegetarische gerechten en heeft veel ervaring met het maken van Biet Wellington.