• Hapjes en snacks

Vlammetjes maken: een recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vlammetjes zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok, deelt haar recept voor deze klassieker. Met de juiste ingrediënten, de juiste bereidingstijd en handige tips, kun je de lekkerste Vlammetjes maken.

Vlammetjes

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor Vlammetjes is ongeveer 20 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Vlammetjes. Deze kleine, gefrituurde snacks zijn een lekkere traktatie voor elke gelegenheid. Het recept is eenvoudig en het resultaat is een knapperig, goudbruin gerecht dat iedereen zal smaken. Probeer het eens met een maaltijdsoep met kip en pasta of een tagliatelle met gerookte kip.

Het recept voor Anna Meyer's Vlammetjes is als volgt:

  • Verwarm de olie in een diepe pan.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de zout en de peper toe en roer goed.
  • Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de ui, knoflook en peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de kaas toe en roer tot het beslag glad is.
  • Voeg de gesneden aardappelen toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden ham toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden champignons toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden paprika toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden tomaat toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden olijven toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden pepers toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden augurken toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden uien toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden komkommer toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden tomaatjes toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden kappertjes toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden ansjovis toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden zongedroogde tomaten toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden olijven toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden pijnboompitten toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden walnoten toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden amandelen toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden pijnboompitten toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden noten toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden kruiden toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden kaas toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden ham toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden spek toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden champignons toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden paprika toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden tomaat toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden ui toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden knoflook toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden oregano toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden peterselie toe en roer goed.
  • Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed.
  • Voeg de gesned

    Bereidingswijze

    Meng het gehakt met de eieren, paneermeel, peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar. Maak vervolgens kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes aan beide kanten goudbruin. Serveer de Vlammetjes met een salade of aardappelpuree.

    Tips

    • Voeg wat extra kruiden toe aan het gehaktmengsel voor extra smaak.
    • Gebruik een koekenpan met een dikke bodem voor het bakken van de Vlammetjes.
    • Gebruik een spatel om de Vlammetjes in de pan te draaien.

    Conclusie

    Vlammetjes zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Met de juiste ingrediënten, de juiste bereidingstijd en handige tips, kun je de lekkerste Vlammetjes maken.

    Bronnen: Anna Meyer, AH, Kookjij