• Hoofdgerechten

Vegetarische Aubergine Schnitzels - Een heerlijk recept

Ingrediëntcalculator

Vegetarische aubergine schnitzels zijn een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten kunt bereiden. Deze schnitzels zijn gemaakt van aubergine, paneermeel en kruiden. Ze zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer.

Vegetarische aubergine schnitzels

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  3. Meng de olijfolie, paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
  4. Doe de aubergineplakken in de kom en meng alles goed.
  5. Leg de aubergineplakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de aubergineplakken in de oven gedurende 20 minuten.
  7. Meng de bloem en plantaardige olie in een kom.
  8. Haal de aubergineplakken uit de oven en dip ze in het bloemmengsel.
  9. Leg de gedipte aubergineplakken terug op de bakplaat.
  10. Bak de aubergineplakken nogmaals in de oven gedurende 10 minuten.
  11. Haal de aubergineplakken uit de oven en serveer.

Tips

  • Je kunt de aubergineplakken ook in de pan bakken in plaats van in de oven.
  • Je kunt de aubergineplakken ook met andere kruiden en specerijen variëren.
  • Je kunt de aubergineplakken ook met andere groenten combineren.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze vegetarische aubergine schnitzels is 30 minuten.

Vegetarische Aubergine Schnitzels zijn een heerlijk recept dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een gezonde en lekkere manier om je maaltijd te verrijken. Je kunt de schnitzels serveren met een salade of als bijgerecht bij een andere maaltijd. Probeer ook eens ijstaart kant en-klaar of hoe bak je speklappen als je iets anders wilt proberen.

Conclusie

Vegetarische aubergine schnitzels zijn een heerlijke maaltijd die je in slechts 30 minuten kunt bereiden. Deze schnitzels zijn gemaakt van aubergine, paneermeel en kruiden. Ze zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Probeer deze lekkere maaltijd vandaag nog!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.