• Hoofdgerechten

Vegan Moussaka - Een heerlijke Griekse klassieker

Ingrediëntcalculator

Vegan moussaka is een heerlijke Griekse klassieker met een vegan twist. Deze vegan versie is gemaakt door de Nederlandse chef Anna Meyer en is een echte aanrader. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd.

Vegan moussaka

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g aubergines, in blokjes
  • 500 g courgettes, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 g sojavleesvervanger
  • 200 g vegan kaas, geraspt
  • 200 ml sojamelk
  • 2 el maizena
  • 2 el panko
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de aubergine en courgette toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Voeg de kikkererwten, sojavleesvervanger en kaas toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Meng de sojamelk met de maizena en giet over het groentemengsel. Verdeel de panko erover en druppel er olijfolie over. Bak de moussaka in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Vegan Moussaka is een heerlijke Griekse klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke ovenschotel met een laagje aardappel, aubergine, courgette en een saus van tomaten, kruiden en tofu. Deze vegan variant is een gezonde en smaakvolle maaltijd die je met je hele gezin kunt delen. Probeer ook eens aardappel prei ovenschotel vegetarisch of pizza met spinazie bodem als je op zoek bent naar een andere vegetarische maaltijd.

Tips

  • Vervang de sojavleesvervanger door tempeh of tofu.
  • Vervang de vegan kaas door vegan geraspte kaas.
  • Vervang de sojamelk door amandelmelk of havermelk.

Vegan moussaka is een heerlijke Griekse klassieker met een vegan twist. Probeer deze vegan moussaka van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd.

vegan-moussaka

Voor meer informatie over vegan koken, bekijk deze Vegan Challenge en deze Veganistisch Leven websites.