• Hoofdgerechten

Hollands Pannetje met Jachtsaus - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Hollands Pannetje met Jachtsaus is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit artikel leer je hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken met behulp van de stappen van chef-kok Anna Meyer.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml jachtsaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Voeg de jachtsaus toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

Hollands Pannetje met Jachtsaus is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een klassieke Hollandse maaltijd die bestaat uit een stoofpotje met champignons en ui, geserveerd met een jachtsaus. De jachtsaus is een kruidige saus die gemaakt wordt van tomaten, uien, knoflook, wortelen en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je kunt serveren met een stoofpotje met champignons en ui of een oosterse salade met komkommer .

Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gehaktmengsel in de oven gedurende 25 minuten. Haal de schaal uit de oven en serveer het Hollands Pannetje met Jachtsaus met aardappelpuree en groente.

Kooktijd

Het kost ongeveer 30 minuten om dit heerlijke Hollands Pannetje met Jachtsaus te maken. De kooktijd bestaat uit 5 minuten voorbereiding en 25 minuten in de oven.

Kooktips

  • Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra Worcestersaus toe voor een extra smaak.
  • Vervang de jachtsaus door andere sauzen zoals BBQ-saus of tomatensaus.

Hollands Pannetje met Jachtsaus is een heerlijk recept dat je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stappen van chef-kok Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Probeer het recept en laat je verrassen door de smaak!

pannetje jachtsaus

Schema Markup

Bronnen: The Spruce Eats , All Recipes