• Hoofdgerechten

Tagliata van Entrecote - Een heerlijke Italiaanse klassieker

Ingrediëntcalculator

De Tagliata van Entrecote is een heerlijke Italiaanse klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. De Tagliata van Entrecote is een gerecht dat je met gemak kunt bereiden en dat je gasten zeker zullen waarderen.

Tagliata van entrecote

Ingrediënten

  • 2 entrecotes (ongeveer 500 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Instructies

Stap 1: Bereid de entrecotes

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de entrecotes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de entrecotes in de oven gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de steaks. Haal de entrecotes uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.

Stap 2: Maak de saus

Verwarm de olijfolie in een kleine pan. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut. Voeg de balsamicoazijn toe en laat de saus 1 minuut koken. Voeg de peterselie toe en roer goed. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Tagliata van Entrecote is een heerlijke Italiaanse klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een gerecht dat bestaat uit dun gesneden entrecote, geserveerd met een saus van olijfolie, knoflook, peterselie en citroensap. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren met een salade, aardappelen of pasta. Probeer het eens en je zult versteld staan van de smaak!

Wil je meer lekkere Italiaanse gerechten proberen? Kijk dan eens naar alles is liefde tab of andijvie salade ei tomaat . Geniet van de heerlijke smaken en maak je eigen Italiaanse klassieker!

Stap 3: Serveer de Tagliata van Entrecote

Snijd de entrecotes in plakken en leg deze op een bord. Giet de saus over de entrecotes en garneer met wat extra peterselie. Serveer de Tagliata van Entrecote met een salade of aardappelen.

Tips

  • Gebruik een goede kwaliteit olijfolie voor de saus.
  • Gebruik verse peterselie voor de saus.
  • Gebruik een goede kwaliteit balsamicoazijn voor de saus.
  • Gebruik een thermometer om de temperatuur van de entrecotes te controleren.

Conclusie

De Tagliata van Entrecote is een heerlijke Italiaanse klassieker die je eenvoudig thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke maaltijd. Probeer ook eens andere Italiaanse klassiekers zoals Pasta Carbonara of Risotto met Paddenstoelen.

Geschreven door Anna Meyer