• Hoofdgerechten

Chili con Carne - Een heerlijke Mexicaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Chili con Carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Het is een gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid en dat een heerlijke smaak heeft. In dit artikel zal chef-kok Anna Meyer je stap voor stap laten zien hoe je deze heerlijke maaltijd kunt bereiden.

Chili con carne

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is. Voeg de paprika, tomatenblokjes, kidneybonen, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de Chili con Carne gedurende 30 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat de Chili con Carne afkoelen. Serveer de Chili con Carne met rijst, salade of tortilla's.

Chili con Carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige stoofschotel met gehakt, bonen, paprika, ui en tomaten. Je kunt het eten met rijst, maïs of tortilla's. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen. Probeer ook eens pasta garnalen knoflook of rosti schotel met shoarma als je op zoek bent naar een andere lekkere maaltijd.

Tips van Anna Meyer

  • Voeg wat extra chilipoeder toe als je van pittig eten houdt.
  • Vervang de rundergehakt door kip of varkensgehakt als je dat lekkerder vindt.
  • Voeg wat extra groenten toe zoals courgette, aubergine of paprika.
  • Voeg wat extra kruiden toe zoals koriander, basilicum of oregano.

Conclusie

Chili con Carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die eenvoudig te maken is. Volg de stappen van chef-kok Anna Meyer en je hebt binnen een uur een heerlijke maaltijd op tafel. Voeg wat extra kruiden toe als je van pittig eten houdt en vervang de rundergehakt door kip of varkensgehakt als je dat lekkerder vindt. Eet smakelijk!

chili-con-carne

Geschreven door: Anna Meyer