• Hoofdgerechten

Soto Ajam - Indonesische Kippensoep Recept

Ingrediëntcalculator

Soto Ajam is een authentieke Indonesische kippensoep die wordt gekenmerkt door een heerlijke smaak en een rijke textuur. Deze soep is een favoriet bij veel mensen en is een geweldige manier om een maaltijd te beginnen of te eindigen. In dit artikel laten we u zien hoe u deze heerlijke soep kunt maken met behulp van ons recept.

Soto ajam - Indonesische kippensoep

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels ketoembar (gemalen komijn)
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olie
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels sereh (citroengras), gehakt
  • 2 eetlepels kroepoek
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Instructies

Stap 1: Kip koken

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes, ketoembar, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek en ketjap manis toe. Roer goed en kook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de kip toe en bak gedurende 10 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Kook gedurende 30 minuten of totdat de kip gaar is.

Stap 2: Soep maken

Voeg zout, peper, suiker, citroensap, koriander, peterselie, sereh en kroepoek toe aan de kippenbouillon. Kook gedurende 10 minuten. Verwijder de kip uit de pan en hak deze in kleine stukjes. Voeg de kip terug toe aan de soep en kook gedurende 5 minuten. Voeg de gebakken uitjes toe en kook nog 5 minuten.

Soto Ajam is een heerlijke Indonesische kippensoep. Het is een kruidige, zoete en zure soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Probeer het recept en geniet van de smaak!

Als je op zoek bent naar een ander lekker gerecht, probeer dan eens gnocchi met pompoen en geitenkaas of kun je rode ui bakken . Beide gerechten zijn eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Stap 3: Serveren

Serveer de soep met rijst en gebakken uitjes. Geniet van de heerlijke smaak van Soto Ajam!

Tips

  • Gebruik verse kruiden voor een betere smaak.
  • Vervang de kippenbouillon door kippenbouillonpoeder voor een snellere bereiding.
  • Voeg extra sambal oelek toe voor een pittige smaak.

Conclusie

Soto Ajam is een heerlijke Indonesische kippensoep die een rijke smaak en textuur heeft. Met ons recept kunt u deze soep gemakkelijk thuis maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze authentieke smaak. Vergeet niet om de soep te serveren met rijst en gebakken uitjes.

soto

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Zij is gespecialiseerd in het koken van authentieke Indonesische gerechten.