• Bakrecepten

Taart met vijgen en frambozen - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze taart met vijgen en frambozen is een heerlijk recept van Anna Meyer. De taart heeft een frisse smaak en is eenvoudig te maken. Met deze stap-voor-stap instructies kun je deze taart gemakkelijk thuis maken.

Taart met vijgen en frambozen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram vijgen
  • 200 gram frambozen
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor taart met vijgen en frambozen. De taart is gemaakt met een bodem van koekjes, gevuld met een romige vulling van vijgen en frambozen. Het is een heerlijk zoet dessert dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke taart!

Als je op zoek bent naar andere lekkere recepten, probeer dan eens de gepofte aardappel met kip of de oosterse salade kip mango .

Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder en vanille extract in een kom. Kneed het deeg met je handen tot een bal. Rol het deeg uit en leg het in de taartvorm.

Was de vijgen en frambozen en verdeel ze over het deeg. Bestrooi de taart met de twee eetlepels suiker.

Bak de taart in de oven gedurende 30 minuten. Controleer of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Tips

  • Gebruik verse vijgen en frambozen voor de beste smaak.
  • Je kunt de taart ook met ander fruit maken, zoals aardbeien of bramen.
  • Je kunt de taart ook met een laagje slagroom of ijs serveren.

Met dit recept van Anna Meyer kun je gemakkelijk een heerlijke taart met vijgen en frambozen maken. Probeer het recept en geniet van de frisse smaak.

Bronnen: Anna Meyer, AH