• Hoofdgerechten

Sperziebonen Curry met Vis - Een Heerlijke Indiase Maaltijd

Ingrediëntcalculator

Indiase maaltijden zijn een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen. De combinatie van kruiden en specerijen maakt het een heerlijke ervaring. In deze gids leert chef Anna Meyer je hoe je een heerlijke sperziebonen curry met vis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een smakelijke maaltijd.

Sperziebonen curry met vis

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram visfilet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels koriander, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de sperziebonen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de sperziebonen in de oven gedurende 15 minuten. Haal de sperziebonen uit de oven en zet apart.

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder, garam masala en zout toe en bak gedurende 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook gedurende 5 minuten.

Sperziebonen Curry met Vis is een heerlijke Indiase maaltijd die je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruidige kruiden, zoete sperziebonen en stukjes vis. Het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren, waardoor het een lekkere maaltijd is voor iedereen. Probeer het eens met mozzarella , italiaanse koekjes met chocolade of andere ingrediënten die je lekker vindt!

Voeg de visfilet toe en kook gedurende 5 minuten. Voeg de koriander toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de sperziebonen curry met vis met rijst of naanbrood.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze sperziebonen curry met vis is ongeveer 25 minuten.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden en specerijen voor de beste smaak.
  • Voeg wat extra chili poeder toe als je van pittig eten houdt.
  • Gebruik kokosmelk met een hoog vetgehalte voor een romige curry.

Conclusie

Met deze stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer kun je een heerlijke sperziebonen curry met vis maken. Gebruik verse kruiden en specerijen voor de beste smaak en voeg wat extra chili poeder toe als je van pittig eten houdt. Geniet van deze heerlijke Indiase maaltijd!

Meer informatie over Indiase kooktechnieken en recepten vind je op IndianFoodRecipes.net en TheSpruceEats.com .