• Hoofdgerechten

Vegetarische Roti met Zoete Aardappel - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Vegetarische roti met zoete aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze vegetarische roti is een creatieve manier om je maaltijd te variëren en is een geweldige optie voor een gezonde lunch of diner. Deze vegetarische roti is gemaakt door chef Anna Meyer en is een heerlijke manier om je dagelijkse portie groenten te verhogen. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

Vegetarische roti met zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 4 roti's
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 kopje gesneden koriander

Instructies

Stap 1: Bereid de zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper. Rooster de zoete aardappelen in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Vegetarische Roti met Zoete Aardappel van Anna Meyer is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. De combinatie van de zoete aardappel, de kruidige kruiden en de knapperige roti maakt deze maaltijd een echte aanrader. Serveer deze maaltijd met de beste honing mosterd saus of met een appeltaart op de kop voor een extra lekkere smaak.

Stap 2: Bak de roti's

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Bak de roti's gedurende 1-2 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 3: Serveer de roti's

Verdeel de zoete aardappelen over de roti's en bestrooi met koriander. Serveer de roti's warm.

Tips

  • Je kunt de roti's ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de roti's gedurende 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Je kunt de roti's ook met andere groenten variëren. Probeer bijvoorbeeld courgette, paprika of aubergine.
  • Je kunt de roti's ook met een dip serveren. Probeer bijvoorbeeld een yoghurtdip met knoflook en koriander.

Conclusie

Vegetarische roti met zoete aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze vegetarische roti is een creatieve manier om je maaltijd te variëren en is een geweldige optie voor een gezonde lunch of diner. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijke maaltijd!

roti-met-zoete-aardappel

Geschreven door Anna Meyer, chef-kok en auteur van vele vegetarische recepten.