• Hoofdgerechten

Ovenschotel met Gehaktballetjes en Broccoli - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. De ovenschotel is een perfecte combinatie van gehaktballetjes, broccoli en een heerlijke saus. De ovenschotel is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken.

Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram broccoli, in kleine stukjes
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, basilicum, peterselie, zout en peper. Voeg het ei toe en kneed het geheel goed door elkaar. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een bakplaat. Bak de balletjes in de oven gedurende 15 minuten.

Anna Meyer heeft een heerlijke ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli gemaakt. Deze ovenschotel is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. De gehaktballetjes zijn gemaakt van gehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden. De broccoli wordt geroosterd met olijfolie, knoflook en kruiden. De ovenschotel is een heerlijke combinatie van smaken en is een geweldige maaltijd voor het hele gezin. Probeer ook eens de pompoen of de asperge met zalm en ei .

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli gedurende 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker, balsamicoazijn en kookroom toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de gehaktballetjes toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en giet de saus erover. Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

Tips

  • Vervang de gehaktballetjes door kipfilet als je liever geen gehakt eet.
  • Vervang de broccoli door andere groenten zoals bloemkool, courgette of paprika.
  • Voeg wat extra kruiden toe aan de saus voor extra smaak.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Conclusie

Deze ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Volg de stappen van Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. De ovenschotel is een perfecte combinatie van gehaktballetjes, broccoli en een heerlijke saus. De ovenschotel is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken.

Voor meer informatie over het maken van ovenschotels, bekijk deze Allerhande recept en deze Jamie Oliver recepten .