• Hoofdgerechten

Risotto met Garnalen - Een heerlijke Italiaanse maaltijd

Ingrediëntcalculator

Risotto met garnalen is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze maaltijd is een favoriet van chef Anna Meyer en is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd.

Risotto met garnalen

Ingrediënten

  • 500 gram risotto rijst
  • 500 gram garnalen
  • 2 uien, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 liter kippenbouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, peterselie, Parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, zout en peper toe en roer goed. Voeg de risotto toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de garnalen toe en roer goed. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verdeel het geheel over 4 ovenschaaltjes en zet de ovenschaaltjes in de oven. Bak de risotto met garnalen in de oven gedurende 15 minuten. Serveer de risotto met garnalen meteen.

Risotto met Garnalen is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van rijst, garnalen, knoflook, ui, witte wijn en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die je met een salade of een andere groente kunt serveren. Als je wat meer variatie wilt, kan je bloemkool opwarmen of risotto met prei en salami maken.

Kooktips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een betere smaak.
  • Gebruik verse garnalen voor een betere smaak.
  • Voeg wat extra olijfolie toe voor een extra smaak.
  • Voeg wat extra Parmezaanse kaas toe voor een extra smaak.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten

Conclusie

Risotto met garnalen is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies van chef Anna Meyer en geniet van een heerlijke maaltijd. Gebruik verse kruiden en garnalen voor een betere smaak en voeg wat extra olijfolie en Parmezaanse kaas toe voor een extra smaak. Met deze tips en trucs kun je een heerlijke maaltijd maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Bronnen

https://www.annameyer.nl/recepten/risotto-met-garnalen/
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1114072/risotto-met-garnalen
https://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/risotto-with-prawns/