• Bijgerechten

Romige Zoete Aardappel BBQ Salade - Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Deze romige zoete aardappel BBQ salade van Anna Meyer is een perfecte combinatie van zoet en smaakvol. De salade is gemaakt met zoete aardappel, komkommer, rode ui, koriander, limoen en een heerlijke BBQ saus. De salade is een heerlijke aanvulling op elke maaltijd en is eenvoudig te maken.

Romige zoete aardappel BBQ salade

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1/4 kopje koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, geperst
  • 1/4 kopje BBQ saus
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Bak de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn. Laat afkoelen.

Anna Meyer's Romige Zoete Aardappel BBQ Salade is een heerlijke combinatie van smaken. De zoete aardappelen worden gebakken in BBQ-saus en gecombineerd met rode ui, paprika, komkommer en koriander. Het geheel wordt afgemaakt met een romige yoghurtdressing. Deze salade is een perfecte aanvulling op een barbecue of als bijgerecht bij een maaltijd. Probeer ook eens onze rode biet geitenkaas balsamico of paprikasoep met zoete aardappel voor een heerlijke maaltijd.

In een grote kom, meng de zoete aardappelblokjes, komkommer, rode ui, koriander, limoensap en BBQ saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

Tips

  • Voor een extra smaakvolle salade, voeg wat geraspte kaas toe.
  • Voor een extra crunch, voeg wat geroosterde pijnboompitten toe.
  • Voor een extra zoete smaak, voeg wat honing toe.

Conclusie

Deze romige zoete aardappel BBQ salade van Anna Meyer is een heerlijke aanvulling op elke maaltijd. Het is een perfecte combinatie van zoet en smaakvol. De salade is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om zoete aardappelen te gebruiken. Probeer deze salade vandaag nog!

zoete-aardappel-salade-rommig

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.