• Bakrecepten

Omgekeerde Ananastaart - Een heerlijke recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

De omgekeerde ananastaart is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een taart die gemaakt wordt met ananas, kokos en een heerlijke karamel. De taart is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke taart.

Omgekeerde ananastaart

Ingrediënten

  • 1 blik ananas, in stukjes
  • 1/2 kopje kokosrasp
  • 1/2 kopje suiker
  • 1/2 kopje boter
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 kopje melk

Instructies

Stap 1: Verwarm de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Maak de karamel

Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ananas toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor een omgekeerde ananastaart. Deze taart is gemaakt met ananas, kokos, suiker en boter. Het is een heerlijke taart die je kunt serveren als dessert of als snack. Je kunt de taart ook combineren met andere gerechten zoals gebakken ei met spek of sperziebonen salade met ei . Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke omgekeerde ananastaart!

Stap 3: Maak de taartbodem

Meng de bloem, bakpoeder, zout en kokosrasp in een kom. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin. Bak de taartbodem in de oven gedurende 15 minuten.

Stap 4: Voeg de karamel toe

Haal de taartbodem uit de oven en giet de karamel erover. Bak de taart nog eens 15 minuten in de oven.

Stap 5: Serveer de taart

Laat de taart afkoelen en serveer de omgekeerde ananastaart.

Tips

  • Gebruik vers ananas voor het beste resultaat.
  • Voeg wat extra kokos toe voor een extra kokossmaak.
  • Gebruik een kleine taartvorm voor een dikkere taart.

De omgekeerde ananastaart is een heerlijk recept dat door de Nederlandse chef Anna Meyer is bedacht. Het is een taart die gemaakt wordt met ananas, kokos en een heerlijke karamel. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van deze heerlijke taart. Probeer het recept en laat weten wat je ervan vond!

ananastaart upside down

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek haar website.