• Nagerechten

Rabarbercake - Een heerlijke taart met een frisse smaak

Ingrediëntcalculator

Rabarbercake is een heerlijke taart met een frisse smaak. Deze taart is eenvoudig te maken en is een echte traktatie. Met de tips van chef Anna Meyer kun je deze taart perfect maken. Lees hieronder hoe je deze rabarbercake maakt.

Rabarbercake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 gram rabarber

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Snij de rabarber in kleine stukjes. Meng de bloem, suiker, eieren, boter, bakpoeder en vanille extract in een kom. Voeg de rabarber toe en meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Rabarbercake is een heerlijke taart met een frisse smaak. Het is een perfecte combinatie van zoet en zuur. De taart is gemaakt van rabarber, suiker, bloem, boter en eieren. Het is een heerlijke taart die je kunt serveren als dessert of als tussendoortje. Probeer ook eens een griekse yoghurt dressing maken of een courgette schotel met kip met rabarbercake als toetje.

Tips van chef Anna Meyer

  • Gebruik verse rabarber voor de beste smaak.
  • Voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra smaak.
  • Gebruik een kleine springvorm voor een mooi resultaat.

Conclusie

Rabarbercake is een heerlijke taart met een frisse smaak. Met de tips van chef Anna Meyer kun je deze taart perfect maken. Gebruik verse rabarber voor de beste smaak en voeg wat kaneel toe aan het beslag voor een extra smaak. Gebruik een kleine springvorm voor een mooi resultaat. Geniet van deze heerlijke rabarbercake!

Rabarbercake recept

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.