• Bakrecepten

Frambozentaart met limoen - Een heerlijke taart met een frisse smaak

Ingrediëntcalculator

Deze heerlijke frambozentaart met limoen is gemaakt door chef Anna Meyer. De taart heeft een frisse smaak en is eenvoudig te maken. De taart is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Met deze stap-voor-stap instructies kun je de taart gemakkelijk thuis maken.

Frambozentaart met limoen

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gram frambozen
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Meng in een kom de bloem, suiker, eieren, boter, bakpoeder en vanille extract. Kneed het deeg tot een bal en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg in de taartvorm en druk het aan. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten. Laat de taart afkoelen.

De Frambozentaart met limoen is een heerlijke taart met een frisse smaak. De combinatie van de zoete frambozen en de zure limoen maakt deze taart een ware traktatie. De taart is makkelijk te maken en is een echte aanrader voor iedereen die van zoete en frisse smaken houdt. Probeer ook eens onze mexicaanse ovenschotel met rijst of ons broodje warm vlees recept .

Was de frambozen en verwijder de steeltjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng de frambozen met de limoenschil en het limoensap. Verdeel het frambozenmengsel over de taart. Bestrooi de taart met poedersuiker. Laat de taart afkoelen en serveer.

Tips

  • Gebruik verse frambozen voor het beste resultaat.
  • Je kunt de taart ook met ander fruit maken, zoals aardbeien of bramen.
  • Je kunt de taart ook met een laagje chocolade maken.

Conclusie

Met deze stap-voor-stap instructies kun je gemakkelijk thuis deze heerlijke frambozentaart met limoen maken. De taart heeft een frisse smaak en is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Probeer het recept en geniet van deze heerlijke taart!

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food