• Hoofdgerechten

Citroen Courgetti met Zalm - Een Heerlijke Maaltijd in 15 Minuten

Ingrediëntcalculator

Maak een heerlijke maaltijd met citroen courgetti met zalm in slechts 15 minuten. Volg de stappen in deze receptenartikel van chef Anna Meyer. Deze maaltijd is een gezonde en lekkere optie voor een snelle lunch of diner. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Citroen courgetti met zalm

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de courgettes in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat.
  3. Besprenkel de courgettes met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak de courgettes in de oven gedurende 10 minuten.
  5. Snijd de zalm in kleine stukjes.
  6. Pers de knoflook en pers de citroen uit.
  7. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe.
  8. Voeg de zalm toe en bak gedurende 3 minuten.
  9. Voeg de citroensap toe en laat nog een minuut koken.
  10. Voeg de courgettes toe en laat nog een minuut koken.
  11. Garneer met verse peterselie en serveer.

Kooktijd

De totale kooktijd voor deze maaltijd is 15 minuten.

Citroen Courgetti met Zalm is een heerlijke maaltijd die je in slechts 15 minuten klaar hebt. De combinatie van de zachte courgetti met de zalm en de frisse citroensmaak is een ware traktatie. Probeer ook eens een frisse salade met granaatappel of een boerenkool ovenschotel met gehakt als bijgerecht.

Kooktips

  • Gebruik verse knoflook voor de beste smaak.
  • Gebruik verse citroen voor de beste smaak.
  • Gebruik verse peterselie voor de beste smaak.
  • Gebruik gerookte zalm voor de beste smaak.

Conclusie

Citroen courgetti met zalm is een heerlijke maaltijd die je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een gezonde en lekkere optie voor een snelle lunch of diner. Volg de stappen in deze receptenartikel van chef Anna Meyer en je hebt binnen no-time een heerlijke maaltijd op tafel.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok. Voor meer informatie over koken en recepten, bezoek haar website.