• Hoofdgerechten

Pompoen Ovenschotel - Een Heerlijke Recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en smakelijk gerecht, dan is de pompoen ovenschotel van Anna Meyer een uitstekende keuze. Het is een heerlijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke ovenschotel maken die iedereen zal smaken.

Pompoen ovenschotel

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 200 ml kookroom
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten mee.

Giet de kookroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Verdeel het pompoenmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in 20 minuten gaar en goudbruin.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor pompoen ovenschotel. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Je kunt het serveren met een salade watermeloen feta ottolenghi of vegetarische wraps met spinazie.

Het recept voor de pompoen ovenschotel is eenvoudig te maken. Je begint met het koken van de pompoen in een pan met water. Daarna voeg je de kruiden toe en laat je het gerecht een paar minuten koken. Vervolgens voeg je de rest van de ingrediënten toe en laat je het gerecht nog een paar minuten koken. Als laatste voeg je de kaas toe en zet je het gerecht in de oven. Na een paar minuten is de pompoen ovenschotel klaar om te serveren.

Probeer Anna Meyer's recept voor pompoen ovenschotel vandaag nog. Je zult versteld staan van hoe lekker het is. Serveer het met een salade watermeloen feta ottolenghi of vegetarische wraps met spinazie en geniet van een heerlijke maaltijd.

Tips

  • Je kunt de ovenschotel ook met andere groenten maken, zoals courgette, paprika of aubergine.
  • Je kunt de ovenschotel ook met gehakt maken. Voeg dan 500 gram gehakt toe aan het pompoenmengsel.
  • Je kunt de ovenschotel ook met kaas maken. Voeg dan 100 gram geraspte kaas toe aan het pompoenmengsel.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten

Conclusie

De pompoen ovenschotel van Anna Meyer is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Met de juiste ingrediënten en de juiste bereidingswijze kun je een heerlijke ovenschotel maken die iedereen zal smaken. Probeer het recept en geniet van de heerlijke smaak!

ovenschotel pompoen

Bronnen: Anna Meyer, AH, Jamie Oliver