• Hoofdgerechten

Enchilada's met spinazie uit de oven - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Als je op zoek bent naar een lekker en gezond recept voor een maaltijd, dan is dit recept voor enchilada's met spinazie uit de oven precies wat je zoekt. Deze enchilada's zijn gemaakt met verse spinazie, kruiden en kaas en worden gebakken in de oven. Het recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is een eenvoudig te maken maaltijd die heerlijk smaakt.

Enchilada

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse spinazie, gewassen en fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 blik tomatenpuree
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 8-10 tortilla's
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed om. Voeg de tomatenpuree en kidneybonen toe en roer goed om. Laat het mengsel 5 minuten koken.

Enchilada's met spinazie uit de oven - recept van Anna Meyer is een heerlijk en gezond gerecht. Het is een eenvoudig te maken maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt. De combinatie van de spinazie, de kaas en de saus maakt het een heerlijke maaltijd. Probeer het recept van Anna Meyer en geniet van deze heerlijke en gezonde maaltijd.

Als je meer recepten zoekt, kun je ook hoe lang panna cotta bewaren of ei met creme fraiche proberen.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg een tortilla op de bodem van de ovenschaal en voeg een laag van het spinaziemengsel toe. Bestrooi met geraspte kaas. Herhaal dit met de rest van de tortilla's en het spinaziemengsel. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas. Bak de enchilada's in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

Tips

  • Je kunt de enchilada's ook met kip maken. Voeg gekookte, gesneden kip toe aan het spinaziemengsel.
  • Je kunt de enchilada's ook met andere groenten maken. Voeg bijvoorbeeld gesneden paprika, maïs of champignons toe aan het spinaziemengsel.
  • Je kunt de enchilada's ook met andere kazen maken. Probeer bijvoorbeeld cheddar, Monterey Jack of feta.

Conclusie

Enchilada's met spinazie uit de oven zijn een heerlijke en gezonde maaltijd. Het recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer en is eenvoudig te maken. De enchilada's zijn gemaakt met verse spinazie, kruiden en kaas en worden gebakken in de oven. Probeer het recept en geniet van een smakelijke maaltijd!

Enchilada

Bronnen: Anna Meyer, All Recipes