• Hoofdgerechten

Pompoen Lasagne Recept - Klaar in 45 Minuten

Ingrediëntcalculator

Het is herfst en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de heerlijke herfstgerechten. Een van de favorieten is pompoen lasagne. Met dit recept kun je een heerlijke pompoen lasagne maken die klaar is in 45 minuten. Laat je inspireren door deze heerlijke herfstgerecht!

Pompoen lasagne

Ingrediënten

  • 500 gram lasagnebladen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg de pompoenblokjes toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

Neem een ovenschaal en beleg de bodem met lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Leg hier weer lasagnebladen op en verdeel hierover de rest van het gehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Leg hier weer lasagnebladen op en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Bak de lasagne in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Pompoen Lasagne is een heerlijk en gezond recept dat je in slechts 45 minuten klaar hebt. Het is een heerlijke maaltijd die je met je hele gezin kunt delen. Het is een veganistisch recept dat je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een geweldige manier om je familie te verrassen met een lekkere maaltijd. Hoe gezond is rabarber?

Het is ook een geweldige manier om je eigen veganistische maaltijden te maken. Je kunt de pompoen lasagne maken met ingrediënten zoals pompoen, courgette, tomaat, ui, knoflook, kruiden en veganistische kaas. Je kunt ook andere veganistische ingrediënten toevoegen zoals zwarte bonen recept vegan om het recept nog lekkerder te maken.

Tips

  • Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt als je vegetarisch wilt eten.
  • Vervang de tomatenblokjes door een blik tomatenpuree als je een stevigere saus wilt.
  • Vervang de geraspte kaas door geraspte Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle lasagne.

Auteur

Dit recept is gemaakt door de Nederlandse chef-kok Anna Meyer. Anna is een gepassioneerde kok die al jarenlang kookt en experimenteert met verschillende smaken en ingrediënten. Ze is gespecialiseerd in het maken van heerlijke herfstgerechten.

Conclusie

Met dit recept kun je een heerlijke pompoen lasagne maken die klaar is in 45 minuten. Probeer het recept en laat je inspireren door de heerlijke herfstgerechten. Vergeet niet om de tips te gebruiken voor een extra smaakvolle lasagne.

Bronnen

Dit artikel is geschreven met informatie van de volgende bronnen: