• Bijgerechten

Rabarber Compote Recept - Klaar in 15 Minuten

Ingrediëntcalculator

Rabarber compote is een heerlijk zoet en zuur dessert dat je in slechts 15 minuten klaar kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Deze compote is perfect als toetje of als topping voor ijs, yoghurt of pannenkoeken. Met dit recept van chef-kok Anna Meyer maak je de lekkerste rabarber compote!

Rabarber compote

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  1. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Doe de rabarber in een pan en voeg de suiker, citroensap en vanille extract toe.
  3. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de compote met een staafmixer tot een gladde massa.
  5. Laat de compote afkoelen en serveer.

Kooktijd

De kooktijd voor deze rabarber compote is 15 minuten.

Rabarber compote is een heerlijk zoet en fris dessert dat je in slechts 15 minuten klaar hebt. Het is een perfecte toevoeging aan je ontbijt of als toetje na een maaltijd. Je kunt het ook gebruiken als topping voor groentesoep op smaak brengen of pompoen met geitenkaas en walnoten .

Het recept is eenvoudig en je hebt slechts een paar ingrediënten nodig. Je hebt rabarber, suiker, citroensap en wat boter nodig. Kook de rabarber in een pan met wat water en suiker totdat het zacht is. Voeg dan wat citroensap toe en laat het nog een paar minuten koken. Voeg als laatste wat boter toe en je rabarber compote is klaar!

Tips

  • Voeg wat extra suiker toe als je de compote zoeter wilt maken.
  • Voeg wat extra citroensap toe als je de compote zuurder wilt maken.
  • Je kunt de compote ook met andere vruchten maken, zoals aardbeien of frambozen.

Conclusie

Rabarber compote is een heerlijk zoet en zuur dessert dat je in slechts 15 minuten klaar kunt maken. Met dit recept van chef-kok Anna Meyer maak je de lekkerste rabarber compote. Voeg wat extra suiker toe als je de compote zoeter wilt maken en voeg wat extra citroensap toe als je de compote zuurder wilt maken. Probeer het vandaag nog!

Rabarber-compote

Bronnen: The Spruce Eats , BBC Good Food