• Nagerechten

Aardbeiencharlotte - Een heerlijke dessert recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Aardbeiencharlotte is een heerlijk dessert dat je in slechts een paar stappen kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een recept van de Nederlandse chef Anna Meyer. In dit artikel leer je hoe je deze heerlijke Aardbeiencharlotte kunt maken.

Aardbeiencharlotte

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 1 pakje lange vingers
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter. Snij de aardbeien in kleine stukjes en meng deze met de suiker, maïzena, citroensap en vanille extract. Voeg de roomkaas toe en meng alles goed. Leg de lange vingers in de ovenschaal en giet het aardbeienmengsel eroverheen. Bak de Aardbeiencharlotte in de oven gedurende 25 minuten. Laat de Aardbeiencharlotte afkoelen en serveer.

Anna Meyer heeft een heerlijk recept voor Aardbeiencharlotte. Het is een lekker en makkelijk dessert om te maken. Het bestaat uit een bodem van biscuit, gevuld met een laag van aardbeienjam en een laag van slagroom. Deze charlotte is een perfecte afsluiting van een maaltijd. Als je meer recepten van Anna Meyer wilt proberen, kun je ook gevulde champignons met gehakt of hoe maak je een kaassaus proberen.

Tips

  • Je kunt de Aardbeiencharlotte ook met andere vruchten maken, zoals bramen, frambozen of blauwe bessen.
  • Je kunt de Aardbeiencharlotte ook met andere soorten koekjes maken, zoals speculaas of gevulde koekjes.
  • Je kunt de Aardbeiencharlotte ook met andere soorten roomkaas maken, zoals kwark of ricotta.

Conclusie

Aardbeiencharlotte is een heerlijk dessert dat je in slechts een paar stappen kunt maken. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Probeer deze heerlijke Aardbeiencharlotte recept van Anna Meyer. Je zult versteld staan van het resultaat!

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef. Voor meer informatie over haar recepten, bezoek Anna Meyer's website of volg haar op Instagram.