• Hoofdgerechten

Andijviestamppot met Spekjes - Een Heerlijke Nederlandse Klassieker

Ingrediëntcalculator

Andijviestamppot met Spekjes is een heerlijke Nederlandse klassieker. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stappen en geniet van deze Nederlandse klassieker.

Andijviestamppot met spekjes

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram andijvie
  • 200 gram spekjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels roomboter
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Was de andijvie en snijd deze in dunne reepjes. Bak de spekjes in een koekenpan. Snipper de uien en knoflook en voeg deze toe aan de spekjes. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de boter en bloem toe en roer goed. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook deze gaar. Voeg de andijvie toe en kook deze gaar. Voeg de roomboter toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 ovenschaaltjes en strooi de spekjes erover. Bak de stamppot in de oven gedurende 20 minuten. Serveer de stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Tips

  • Gebruik verse andijvie voor het beste resultaat.
  • Gebruik verse kippenbouillon voor een extra smaakvolle stamppot.
  • Voeg wat geraspte kaas toe voor een extra smaakvolle stamppot.

CookTime

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten

Andijviestamppot met Spekjes is een heerlijke Nederlandse klassieker. Deze stamppot is gemaakt van andijvie, aardappelen, uien en spekjes. Het is een heerlijk comfort food dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Je kunt de stamppot ook variëren door er bijvoorbeeld kaas of een ei aan toe te voegen.

Wil je liever een vegetarisch gerecht maken? Probeer dan eens zelf erwtensoep maken ah . Of maak een lekker gerecht met gehakt en spinazie .

Conclusie

Andijviestamppot met Spekjes is een heerlijke Nederlandse klassieker. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg de stappen en geniet van deze Nederlandse klassieker. Vergeet niet om de stamppot te serveren met een lekker stukje vlees of vis.

Dit artikel is geschreven door Anna Meyer, een Nederlandse chef-kok.