• Hoofdgerechten

Plaatpizza met tomaat - recept van Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Plaatpizza met tomaat is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Volg het recept van Anna Meyer en geniet van de smaak. De plaatpizza met tomaat is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt. Met deze ingrediënten kun je vier personen voorzien van een heerlijke maaltijd.

Plaatpizza met tomaat

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml lauw water
  • 200 gram tomaten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels oregano

Bereidingswijze

Deeg maken

Meng de bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een kom. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten.

Tomaten toevoegen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomaten over het deeg en bestrooi met de geraspte kaas en oregano.

Bakken

Bak de plaatpizza met tomaat in de oven gedurende 30 minuten. Serveer de pizza warm.

Tips

  • Gebruik verse tomaten voor de beste smaak.
  • Vervang de geraspte kaas door Parmezaanse kaas voor een extra smaakvolle pizza.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan het deeg voor een extra smaakvolle pizza.

Met dit recept van Anna Meyer kun je een heerlijke plaatpizza met tomaat maken. Probeer het recept en geniet van de smaak. Wil je meer weten over het maken van pizza? Lees dan hier meer over het maken van pizza. Of bekijk hier meer pizza recepten.