• Hoofdgerechten

Pilav Rijst Recept - Klaar in 30 Minuten

Ingrediëntcalculator

Pilav rijst is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en klaar is in slechts 30 minuten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond of als je een snelle maaltijd nodig hebt. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Pilav rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat binnen 30 minuten klaar is. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en rijst. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Probeer het eens met sperziebonen salade met ei of calorieën broodje bapao kip .

Het recept voor Pilav rijst is eenvoudig te maken. Je hebt alleen wat kruiden, groenten en rijst nodig. Je kunt ook wat extra ingrediënten toevoegen, zoals kip, garnalen of tofu. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg vervolgens de kruiden, groenten en eventuele extra ingrediënten toe. Laat het geheel nog een paar minuten koken en je Pilav rijst is klaar!

Pilav rijst

Ingrediënten

  • 2 kopjes basmati rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • 1/2 kopje gedroogde rozijnen
  • 1/4 kopje gehakte pijnboompitten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de rijst toe en bak nog 1 minuut.
  6. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  7. Dek af en zet het vuur laag. Laat 10 minuten sudderen.
  8. Voeg de rozijnen toe en roer om.
  9. Dek af en laat nog 10 minuten sudderen.
  10. Verwijder de pan van het vuur en laat 5 minuten staan.
  11. Verdeel de rijst over een ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten.
  12. Bak in de oven gedurende 10 minuten.
  13. Serveer warm.

Tips

  • Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde kruiden voor een extra smaak.
  • Voeg wat gesneden groenten toe aan de rijst voor extra voedingswaarde.
  • Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor een vegetarische versie.

Conclusie

Pilav rijst is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en klaar is in slechts 30 minuten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond of als je een snelle maaltijd nodig hebt. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Voor meer informatie over het koken van rijst, bekijk deze Allrecipes-artikel en deze The Spruce Eats-gids .

Pilav rijst

Auteur: Anna Meyer