• Voorgerechten

Pastinaaksoep - Een heerlijke, gezonde soep met Anna Meyer

Ingrediëntcalculator

Pastinaaksoep is een heerlijke, gezonde soep die eenvoudig te maken is. Deze soep is een favoriet van chef-kok Anna Meyer en heeft een heerlijke smaak. Volg de stappen en geniet van deze heerlijke soep!

Pastinaaksoep

Ingrediënten

  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en lente-uitjes toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de pastinaak, aardappel, wortel en tomaat toe en bak deze nog 5 minuten mee.

Pastinaaksoep is een heerlijke, gezonde soep gemaakt door Anna Meyer. Deze soep is een perfecte manier om de wintermaanden door te komen. Het is een heerlijke combinatie van pastinaak, ui, knoflook, kruiden en room. De soep is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, romige smaak. Probeer ook eens de gevulde pistolet met gehakt of de citroen yoghurt cake gezond als bijgerecht bij deze soep.

Giet de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep met wat extra peterselie en een lepel olijfolie.

Tips van Anna Meyer

  • Vervang de pastinaak door andere groenten zoals wortel, prei of courgette.
  • Voeg wat extra smaak toe door wat gerookte paprikapoeder toe te voegen.
  • Vervang de groentebouillon door kippenbouillon voor een extra smaak.

Conclusie

Pastinaaksoep is een heerlijke, gezonde soep die eenvoudig te maken is. Volg de stappen van chef-kok Anna Meyer en geniet van deze heerlijke soep! Vergeet niet om de soep op smaak te brengen met wat extra peterselie en olijfolie.

pastinaak-soep

Bronnen: Anna Meyer, AH, BBC Good Food