• Hapjes en snacks

Krokante Gepaneerde Garnalen met Dip - Een Heerlijk Recept

Ingrediëntcalculator

Garnalen zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept van chef Anna Meyer leer je hoe je krokante gepaneerde garnalen met dip kunt maken. Volg de stap-voor-stap instructies en geniet van een heerlijk gerecht.

Krokante gepaneerde garnalen met dip

Ingrediënten

  • 500 gram garnalen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 1: Bereid de garnalen

Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Meng de bloem, paneermeel, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Klop de eieren in een andere kom.

Krokante gepaneerde garnalen met dip is een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Het is een lekkere en gezonde snack die je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De krokante gepaneerde garnalen zijn heerlijk met een dip van yoghurt en limoen. Je kunt ook andere dipservaringen maken met andere ingrediënten zoals appel met pindakaas gezond of salade met mango en cashewnoten .

Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar kunt maken. Je kunt de garnalen ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het is een lekker en gezond alternatief voor chips en andere snacks. Probeer het eens en geniet van de heerlijke smaak van krokante gepaneerde garnalen met dip!

Stap 2: Paneer de garnalen

Dompel de garnalen eerst in het eimengsel en daarna in het meelmengsel. Leg de gepaneerde garnalen op de bakplaat.

Stap 3: Bak de garnalen

Besprenkel de garnalen met olijfolie en bak ze in de oven gedurende 15 minuten. Keer de garnalen halverwege.

Stap 4: Bereid de dip

Meng de mayonaise, yoghurt, citroensap, zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.

Klaar!

Serveer de krokante gepaneerde garnalen met de dip. Geniet van je maaltijd!

Tips

  • Je kunt de garnalen ook in de airfryer bakken. Bak ze dan gedurende 10 minuten op 180 graden Celsius.
  • Vervang de mayonaise door kwark voor een lichtere dip.
  • Vervang de knoflookpoeder door geraspte knoflook voor een sterkere smaak.

Bronnen

Meer informatie over het bereiden van garnalen: Allerhande

Meer informatie over het maken van dips: Allerhande